Forsbacka Bruk Arrangenmang Hitta hit Länkar Kontakt
 
Historia Bruket idag Se & Göra Hyra lokal  

 

FORSBACKA BRUK IDAG

Kom och upplev den unika miljön som Forsbacka Bruk erbjuder! Området är vackert beläget mellan Övre och Nedre Säljets stränder. Här kan du följa järnhanteringens årsringar från 1500-talet och fram till idag, med flera av de magnifika och unika byggnaderna bevarade.  Vad sägs om den väldiga hyttanläggningen med de fyra rostugnsskorstenarna? Om de väldiga tegelmurarna kunde tala skulle vi säkert få höra mången historia från tiden då anläggningen var igång!

Här finns herrgården som uppfördes under slutet av 1700-talet och runt denna finns den engelska parken bevarad, om än lite ofriserad. När du ändå vandrar i parken, varför inte slå några klot på vår kägelbana, uppförd under början av 1900-talet?

En bit upp i herrgårdsparken kan du äta och bo på anrika Forsbacka Wärdshus, ritat av Stockholmsbaserade och internationellt kände arkitekten Cyrillus Johansson 1919. Invid wärdshuset ligger grindstugan från slutet av 1700-talet. Stugan markerar infarten till bruket och herrgården från tiden då den gamla landsvägen hade sin sträckning här.

Utnyttja brukets område för picknick med vänner och familj. Här finns många vackra och spännande platser att upptäcka!

Passa också på att besöka det lilla samhället Forsbacka, beläget direkt väster om bruket. Här har mycket förändrats sedan tiden då gamla järnverket var igång, men de båda bruksgatorna finns kvar, liksom flera av de äldre arbetarbostäderna. I Forsbacka finner du Laduholmen, som är ett populärt besöksmål under somrarna då man här brukar ordna dans till levande musik.