Forsbacka Bruk Arrangenmang Hitta hit Länkar Kontakt
 
Historia Bruket idag Se & Göra Hyra lokal  
 

Besökscentrum och fasta utställningar

Under sommaren har vi vårt besökscentrum öppet, och det är här ni träffar vår trevliga personal och även kan ta del av informationen om vad som pågår inom Järnriket i stort. I anslutning till besökscentrumet ligger våra fasta utställningar.

Upplev en arbetarbostad från 1920-talet genom att besöka den rekonstruerade bostaden som Forsbacka Hembygdsförening så skickligt skapat. Dröm dig bort bland trasmattor, gamla möbler, plättlägg och broderade bonader! Tänk att en hel familj levde på detta viset!

Hos oss kan ni, genom utställningen "Från vaggan till graven", följa hur livet levdes i Forsbacka bruk under dess storhets dagar. Utställningen är resultatet av flera års arbete av ortsbefolkningen i Forsbackagruppen under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet, då bruket hotades av nedläggning och rivning.

Besök även vår pedagogiska industriutställning som är späckad med fakta och material om och från tiden då järntillverkningen var igång på bruket.

Nytt i år är att man på bruket nu kan hyra kajaker per timme eller flera dagar. Mer info på www.forsbackabrygga.se

OBS! Det är frivillig entré i våra museum.
Vintertid har vi bara vårt café öppet.

Tider kl. 11-15 mån-fred

Visningar

Sommartid sker visningar av järnverkets spännande byggnader och dess kringliggande miljöer efter drop-in. För större grupper visar vi även på andra tider. Då krävs bokningar.

Lasse Jansson
070-679 79 19 (Må-Fr 9-15)
FÖR GRUPPGUIDNING

 

Servering

Under sommaren har vi en enkel servering i forma av ett cafe i vilken vi erbjuder glass, läsk, kaffe och fikabröd. Slappna av under våra parasoller. Vill man ha ett matigare alternativ kan vi rekommenderar ett besök på Forsbacka Värdshus, Robin Hood eller Storsjökrogen som bara ligger några stenkast från bruket.

 

Kanotuthyrning

Upplev natur- och djurlivet omkring Forsbacka från vattnet!

Ta med er en picknickkorg och ge er ut på en tur i en av våra kanoter. Uthyrning av kanoter per timme (100 kr) eller hel dag (450 kr). Det finns totalt fyra kanoter och vi har även några flytvästar som klarar upp till 70 kg.

 

Boule på bruket

Kom och spela boule på våra 2 boulebanor! Dom anlades sommaren 2007 i samband med utställningen "Forsbacka Picknick" som gjordes av Stockholmsbaserade arkitektkontoret Testbedstudio. Banaorna är vackert belägna på vårt bruksområde utanför Glödgen med direkt närhet till byggnader, grönska och vatten.

Hyr ett sett med klot i vårt café.
Eller spela kubbspel istället.
Planer på ett krocketspel 2015.

 

Kägelbanan

I herrgårdsparken mysigt inbäddad i grönskan, ligger kägelbanan som är uppförd under början av 1900-talet. Äldre kartor över Forsbacka Bruk visar att en kägelbana funnits på platsen redan från mitten av 1850-talet.

Att slå iväg kloten här inne kräver rätt teknik! Efter matchen kan ni svalka av er på kägelbanans veranda. Uthyrning sker per tillfälle á 150 kr. Nyckel hämtas som vanlig på Labbis och återlämnas så fort som möjligt så fler kan få tillfälle att hyra.

Ladda hem en liten broschyr om bruket i PDF-format. Finns även i pappersform att hämta hos oss.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

k